• دکتر قیصری در نشست مدیران مراکز رشد واحدهای فناور کشور مطرح کرد:
  • لزوم ایجاد نهضت تیم‌سازی با نگاه نو در مراکز رشد واحدهای فناور کشور

  • ۰۸:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۵
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان بر لزوم ایجاد نهضت تیم‌سازی با نگاه نو در مراکز رشد واحدهای فناور کشور تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، دکتر جعفر قیصری صبح امروز چهارشنبه 15تیرماه در نشست مدیران مراکز رشد واحدهای فناور کشور با بیان اینکه یکی از اولین مراکز رشد کشور در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان ایجاد شده است، اظهار کرد: وجود این مراکز به تشکیل شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان کمک کرده‌اند.

وی افزود: حاصل اقداماتی که طی دو دهه در مراکز رشد کشیده شده، ایجاد اقتصاد دانش‌بنیان و فناور است بنابراین مراکز رشد موتور محرکه این عرصه هستند. تاثیر شرکت‌های دانش‌بنیان در اقتصاد بین یک تا دو درصد است و بر اساس دستور مقام معظم رهبری سهم اقتصاد دانش بنیان باید به حدود 5 برابر برسانیم.

رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اشاره به اهمیت تیم‌سازی اظهار کرد: رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اشاره به اهمیت تیم‌سازی اظهار کرد: یکی از چالش‌های اساسی که مراکز رشد با آن مواجهند جذب تیم‌های فناور و کارآفرینان نخبه است، با توجه به کاهش تعداد فارغ التحصیلان رشته‌های فنی و مهندسی تعداد متقاضیان می‌تواند کاهش یابد. بنابراین به تیم سازی با نگاهی نو و در عرصه‌های جدید باید به عنوان یک نهضت نگاه کنیم.

قیصری افزود: باید برای تیم‌سازی برنامه داشته باشیم. اگر بخواهیم این برنامه موفق باشد، باید به ترکیب تیم‌ها توجه کنیم. معمولا در مراکز رشد اینگونه است که یک تیم خود را جهت پذیرش در این مرکز معرفی می‌کند. یک تیم وقتی موفق است که از افراد با تجربه، با نشاط، فن‌آور و با تلاش تشکیل شود. ما نمی‌توانیم منتظر بمانیم که تیم‌ها خودشان شکل بگیرند بلکه باید به آن‌ها کمک کنیم که بتوانند تیم‌های خوبی تشکیل دهند. حمایت از شتابدهنده‌ها یا مراکز نوآوری در دانشگاه‌‌ها از جمله این موارد است.

وی ادامه داد: در همین راستا در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان امسال برنامه حمایت از شتابدهنده‌های خصوصی را اجرا کردیم که از 12 شتابدهنده فعال در اصفهان با 7 شتابدهنده قراردادهای بسته شد. به علاوه با دانشگاه‌ها نیز قراردادهایی منعقد شد.

رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان تصریح کرد: وقتی یک تیم قوی تشکیل شود، افراد آن یا به شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان در آینده تبدیل می‌شود و یا به افرادی با ارزش بالا تبدیل می‌شوند که با پیوستن به تیم‌های دیگر، در نهایت اکوسیستم کارآفرینی و فناوری موجود را تقویت می‌کنند.

وی اظهار کرد: برای اینکار علاوه بر کارهایی که ما انجام می‌دهیم، دولت هم باید اقدامات مناسب انجام دهد. در حال حاضر منابع مالی شهرک علمی و تحقیقاتی برای این مهم کافی نیست. در سفر رئیس جمهور استان اصفهان و بازدید از شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، بر این مهم تاکید شد.

رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت:‌ وجه دیگری در نگاه نو به تیم‌سازی وجود دارد که تشکیل تیم‌ها بر اساس نیاز بازار و جنبه‌های نو در کسب‌وکارها است. ما عمدتا آنچه در مراکز رشد و نوآور می‌بینیم فناوری‌های متکی به رشته‌های فنی و مهندسی است در حالی که به جنبه‌های دیگر مثل، فناوری‌های نرم، فرهنگی، اقتصاد و علوم انسانی توجه نشده است. یکی از نیازهایی که پارک‌های علمی و فناوری دارند، تجاری‌سازی محصولات است. ما به اندازه کافی متخصصان صادرات، بازرگانی و تجار‌ی‌سازی را نداریم به همین دلیل در این حوزه ضعیف هستیم.

قیصری افزود: یکی از کارهایی که مراکز رشد باید انجام دهند، تشکیل تیم‌هایی است که در حوزه صادرات، بازاریابی و اقتصاد فعالیت کنند. این اقدام مثل بذری است که الان کاشته می‌شود اما در آینده نتیجه می‌دهد.

وی اظهار کرد: کمیته راهبری شهرک علمی و تحقیقاتی مطالعاتی انجام داده است که نشان می‌دهد در کشوری مثل آلمان در ایجاد کسب‌وکارهایی در حوزه رسانه و فناوری نرم سرمایه‌گذاری کرده‌اند و این میزان سرمایه‌گذاری، جذب تیم و گردش مالی از حوزه‌های فنی و مهندسی در حال پیشی گرفتن است بنابراین ما نیز نباید به این حوزه بی توجهی کنیم.

رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان افزود: برای چنین اقداماتی لازم است قوانین موجود تغییر یابد. باید علاوه بر قوائدی که برای حوزه های فنی و مهندسی داریم، برای حوزه های نو هم قوائد جدید بر پا کنیم. برای مثال در زمینه بیوتکنولوژی، اکثر گروه‌ها با حوزه‌‌های فنی و مهندسی چندان فعالیتشان سازگار نیست و نسبت به این گروه به زمان بیشتری نیاز دارند. این نیاز به قوائد جدید دارند؛ باید به عرصه‌های نو و روش‌های نو به دید قائده نگاه کنیم.

نشست مدیران مراکز رشد کشور در اصفهان طی روزهای 15 و 16 تیرماه به مدت دو روز در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برگزار می‌شود.

در این نشست که بیش از 150 نفر از مدیران مراکز رشد کشور و مسدولان مرتبط حضور دارند، به بیان چالش‌ها و راهکارهای امروز عرصه فناوری و نوآوری کشور پرداخته می‌شود. تور بازدید از مراکز علمی و فناوری و همچنین برگزاری پنل‌های تخصصی از جمله برنامه‌های این نشست دو روزه است.

تعداد بازدید : ۵۳۰      تاریخ: 1401/04/15

ثبت نظر

جهت ارسال نظر لطفا اطلاعات زیر را تکمیل کنید

captcha
ثبت نظر

نظرات کاربران

درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.

اخبار سایت